Ce este o Autorizație Electronică de Călătorie (ETA)?

Persoanele străine care nu beneficiază de viză și care zboară spre sau tranzitează printr-un aeroport canadian au nevoie de o autorizație electronică de călătorie. Cu toate acestea, cei care intră în Canada pe uscat sau pe mare nu necesită o ETA. În plus, un număr de cetățeni străini care nu beneficiază de viză nu au nevoie de o ETA, cum ar fi cetățenii americani și călătorii cu viză canadiană valabilă. Cetățenii canadieni, inclusiv cei cu cetățenie dublă și rezidenții permanenți, nu pot aplica pentru o ETA.
O ETA este valabilă pentru o perioadă de până la 5 ani sau până la expirarea pașaportului (indiferent care are loc mai întâi). Dacă primiți un pașaport nou, trebuie să solicitați și o nouă ETA. Cu o ETA, se poate vizita Canada ori de câte ori doriți pentru o perioadă de până la 6 luni odată.

Cine trebuie să aplice pentru o ETA?

Călătorii din următoarele țări trebuie să solicite o ETA:
Andorra; Antigua şi Barbuda; Australia; Austria; Bahamas; Barbados; Belgia; cetățeni britanici; naţionali britanici (aflat peste hotare); cetăţeni britanici aflați peste hotare (care pot fi re-acceptați în Marea Britanie); cetățeni britanici de peste hotare cu cetăţenie prin naştere; descendență, naturalizare sau înregistrare într-unul dintre teritoriile britanice de peste hotare din Anguilla, Insulele Bermude, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Insulele Falkland (Malvine), Gibraltar, Montserrat, insula Pitcairn, Sfânta Elena, Insulele turcești și Caicos; persoană vizată britanică cu drept de şedere în Marea Britanie; Brunei Darussalam; Chile; Croaţia; Cipru; Republica Cehă; Danemarca; Estonia; Finlanda; Franţa; Germania; Grecia; Regiunea administrativă specială Hong Kong din Republica Populară China, trebuie să aibă un paşaport eliberat de SAR Hong Kong; Ungaria; Islanda; Irlanda; Israel, trebuie să aibă un paşaport israelian naţional; Italia; Japonia; Republica Coreea; Letonia; Liechtenstein; Lituania; Luxemburg; Malta; Mexic; Monaco; Ţările de jos; Noua Zeelandă; Norvegia; Papua Noua Guinee; Polonia; Portugalia; Samoa; San Marino; Singapore; Slovacia; Slovenia; Insulele Solomon; Spania; Suedia; Elveţia; Taiwan, trebuie să aibă un paşaport obişnuit, eliberat de Ministerul Afacerilor Externe din Taiwan care include numărul personal de identificare, Statele Unite ale Americii, rezident permanent legal al SUA, Statul Vatican, trebuie să aibă un paşaport sau document de călătorie eliberat de la Vatican.

Cerințe pentru a intra în Canada

Cei care călătoresc în Canada trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
Să aibă un document de călătorie valabil, cum ar fi pașaportul.
Să aibă o stare bună de sănătate.
Să nu aibă condamnări penale sau legate de imigrație.
Să convingă un ofițer de imigrare că are legături – cum ar fi un loc de muncă, o locuință, bunuri financiare sau familie – care să determine întoarcerea în țara de origine.
Să convingă un ofițer de imigrare că va părăsi Canada la sfârșitul vizitei.
Să aibă suficienți bani pentru ședere (suma necesară depinde de durata șederii., dacă se stă la un hotel sau la prieteni sau rude).