מהו אישור נסיעה אלקטרוני (ETA)?

אזרחים זרים פטורים מוויזה הטסים לשדות תעופה קנדיים או העוברים דרכם זקוקים לאישור נסיעה אלקטרוני. עם זאת, מי שנכנס לקנדה בדרך היבשה או הים אינו זקוק ל-ETA. יתר על כן, כמה אזרחים זרים פטורים מוויזה אינם זקוקים ל-ETA, למשל אזרחי ארה"ב ונוסעים עם וויזה קנדית בתוקף. אזרחים קנדיים, כולל בעלי אזרחות כפולה ותושבי-קבע, אינם יכולים להגיש בקשה ל-ETA.
ETA תקף לעד ל-5 שנים או עד לתאריך התפוגה של דרכונך (הראשון מבניהם). אם קיבלת דרכון חדש, תצטרך להגיש בקשה ל-ETA חדש. עם ETA, תוכל לבקר בקנדה כמה פעמים שתרצה, לתקופה של עד ל-6 חודשים בכל פעם.

מי צריך להגיש בקשה ל-ETA?

נוסעים מהמדינות הבאות צריכים להגיש בקשה ל-ETA:
אנדורה; אנטיגואה וברבודה; אוסטרליה; אוסטריה; איי בהאמה; ברבדוס; בלגיה; אזרחים בריטיים; אזרחים בריטיים (תושבי חוץ); אזרחים בריטיים תושבי חוץ (שיכולים לחזור לבריטניה); תושבי טריטוריית-חוץ בריטית עם אזרחות לפי לידה; לידה, קבלת אזרחות, או רישום באחת מטריטוריות-החוץ של בריטניה של אנגווילה, ברמודה, איי הבתולה הבריטיים, איי קיימן, איי פוקלנד (מאלווינאס), גיברלטר, מונסראט, האי פיטקיירן, סנט הלנה, ואיי טורק וקאיקוס; נתין בריטי עם זכות מגורים בממלה המאוחדת; ברוניי; צ'ילה; קרואטיה; קפריסין; הרפובליקה הצ'כית; דנמרק; אסטוניה; פינלנד; צרפת; גרמניה; יוון; האזור האדמיניסטרטיבי המיוחד של הונג-קונג של סין העממית, בכפוף לדרכון שהונפק בידי האזור האדמיניסטרטיבי המיוחד של הונג-קונג; הונגריה; איסלנד; אירלנד; ישראל, בכפוף לדרכון ישראלי; איטליה; ימן; דרום קוריאה; לטביה; ליכטנשטיין; ליטא; לוקסמבורג; מלטה; מקסיקו; מונאקו; הולנד; ניו זילנד; נורבגיה; פפואה; פולין; פורטוגל; סמואה; סן מרטינו; סינגפור; סלובקיה; סלובניה; איי שלמה; ספרד; שוודיה; שוויץ; טאיוון, בכפוף לדרכון רגיל המונפק בידי משרד החוץ של טאיוון כולל מספר זיהוי אישי; ארצות הברית, תושב-קבע חוקי; הוותיקן, בכפוף לדרכון או מסמך נסיעה המונפק בידי הוותיקן.

דרישות לכניסה לקנדה

מי שנוסע לקנדה צריך לעמוד בדרישות הבאות:
החזקה במסמך נסיעה בתוקף, כמו למשל דרכון.
בריאות כללית.
היעדר הרשעות פליליות או הרשעות בתחום ההגירה.
יכולת להוכיח לפקיד הגירה שיש לך קשרים – כמו למשל עבודה, בית, נכסים פיננסיים, או משפחה – שיחזירו אותך למולדתך.
יכולת להוכיח לפקיד הגירה שתעזוב את קנדה בסוף ביקורך.
סכום כסף מספיק לשהותו (סכום הכסף שתזדקק לו יכול להיות תלוי במשך שהותך, והאם תשהה במלון, או עם חברים או קרובים).