Hvad er en elektronisk rejsetilladelse(Canada eTA)?

Som dansk statsborger er du visumfritaget når du besøger Canada, men du skal altid have en elektronisk rejsetilladelse kaldet Canada eTA når du flyver til eller via Canada.

Hvis du besøger Canada via land eller hav, så behøver du ikke en Canada eTA. En Canada eTA er gyldigt i op til 5 år eller når dit pas udløber. Hvis du får et nyt pas, så skal du ansøge om en ny elektronisk rejsetilladelse med dit nye pas.

Med et Canada eTA kan du besøge Canada så ofte du vil op til 6 måneder ad gangen.

Indrejsekrav til Canada

Hvis du rejser til Canada, så skal du have følgende i orden:

  • Et gyldigt rejsedokument, som et pas
  • Sund og rask
  • Du må ikke have nogle kriminelle eller immigration relaterede domme.
  • Du skal overbevise en immigration officer om at du har tilknytning til dit hjemland, som gør at du rejser hjem igen
  • Du skal overbevise en immigration officer om at du rejser hjem igen efter endt ophold
  • Have nok penge til hele dit ophold i Canada

Hvem kan ansøge om et Canada eTA?

Statsborgere fra de følgende lande kan ansøge om et Canada eTA.

Andorra; Antigua and Barbuda; Australia;  Austria; Bahamas; Barbados; Belgium; British citizen; British National (Overseas); British overseas citizen (re-admissible to the United Kingdom); British overseas territory citizen with citizenship through birth; descent, naturalization or registration in one of the British overseas territories of Anguilla, Bermuda, British Virgin Islands, Cayman Islands, Falkland Islands (Malvinas), Gibraltar, Montserrat, Pitcairn Island, Saint Helena, Turks and Caicos Islands; British Subject with a right of abode in the United Kingdom; Brunei Darussalam; Chile; Croatia; Cyprus; Czech Republic; Denmark; Estonia; Finland; France; Germany; Greece; Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China, must have a passport issued by Hong Kong SAR; Hungary; Iceland; Ireland; Israel, must have a national Israeli passport; Italy; Japan; Republic of Korea; Latvia; Liechtenstein; Lithuania; Luxembourg; Malta; Mexico; Monaco; Netherlands; New Zealand; Norway; Papua New Guinea; Poland; Portugal; Samoa; San Marino; Singapore; Slovakia; Slovenia; Solomon Islands; Spain; Sweden; Switzerland; Taiwan, must have an ordinary passport issued by the Ministry of Foreign Affairs in Taiwan that includes the personal identification number, United States, lawful permanent resident of; Vatican City State, must have a passport or travel document issued by the Vatican.